Opbouw theetuin

Theetuin “De Welp” officieel geopend

17 augustus 2015

officieel-geopend-theetuin-de-welp00
officieel-geopend-theetuin-de-welp01
officieel-geopend-theetuin-de-welp02
officieel-geopend-theetuin-de-welp03
officieel-geopend-theetuin-de-welp05
officieel-geopend-theetuin-de-welp04
previous arrow
next arrow

En gisteren was het dan zover! Theetuin “De Welp” is officieel geopend. Siemen Atsma heeft het uithangbord onthuld en vanaf nu “giet it oan”. We zijn open van dinsdag t/m zondag, ’s morgens van half 10 tot ’s middags 6 uur. Ook hebben we het contract met de gemeente binnen, zodat er mensen met indicatie bij ons geplaatst kunnen worden. Het is natuurlijk nog niet meteen klaar met personeel, maar ondertussen begint de theetuin dus vanaf nu te draaien. Iedereen is van harte welkom om bij ons een kopje koffie of kopje thee te komen drinken!

Bijna klaar!

1 augustus 2015
bijna-klaarWe zijn bijna klaar voor de opening. De laatste punten worden op de i gezet. De laatste likjes verf, het laatste schoonmaakwerk. De bestellingen zijn gedaan. Nog even hard doorwerken deze laatste paar dagen en dan is het zover. En vanaf 16 augustus is iedereen bij ons van harte welkom vanaf ’s morgens half 10 tot ’s middag 6 uur. Daarna van dinsdag t/m zondag elke dag open. Ook kan er bij ons high tea gereserveerd worden. Verder is het  mogelijk bij ons te reserveren voor vergaderingen of andere bijeenkomsten. In overleg is veel mogelijk. Tot ziens bij theetuin “De Welp”!

Opening Theetuin De Welp

22 juli 2015
uitnodiging-opening

Het is zover! Theetuin de Welp gaat binnenkort openen. De officiële opening voor genodigden is op 15 augustus a.s. en vanaf 16 augustus is de theetuin open voor iedereen.

In de Feanster is over onze opening te lezen. We vonden het wel humor om te lezen over onze "wilde dieren": wees niet bang: er lopen niet echte welpen en leeuwen rond!
In de Feanster is over onze opening te lezen. We vonden het wel humor om te lezen over onze “wilde dieren”: wees niet bang: er lopen niet echte welpen en leeuwen rond!

Binnenkort opening

10 juli 2015
binnenkort-opening
Nog even en het is zover. Het theehuis is nagenoeg ingericht. Alleen de deuren binnen ontbreken nog. Verder zijn we nog bezig met de keukeninrichting. Ons menu systeem is klaar. Riemer is druk bezig om alle laatste kabels voor aansluitingen van pinautomaat en computer voor elkaar te krijgen. We zijn nog druk op zoek naar beplanting voor rond het terras. Ondertussen wordt er ook nog een klein speeltuintje gerealiseerd. Als het goed is komen na de vakantie meteen al mensen bij ons stage lopen van VSO Talryk uit Drachten. Siemen Atsma is nog elke dinsdag bij ons om ons overal mee te helpen. We hebben ons vorige week, dinsdag 30 juni j.l. voorgesteld op een bijeenkomst bij Glinstra State aan de dorpenteams/wijkteams van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Zodat we nu ook bekend zijn binnen de gemeente, mocht er iemand met een indicatie zijn die bij ons aan de slag kan. We sturen nog steeds aan op de opening half augustus, zoals het nu lijkt hoeft de opening niet verder uitgesteld te worden. Ondertussen wordt de website ook al een beetje verder uitgewerkt, kijk maar eens rond op diverse pagina’s!

Keukens

29 juni 2015

keuken03
keuken04
keuken01
keuken02
previous arrow
next arrow

De beide keukens zijn nu klaar: zowel de kinderkeuken als de echte keuken. De meeste lampen hangen nu. Het terras begint er steeds beter uitzien. Onze nieuwe buurman is zo aardig geweest om ons te helpen het onkruid weg te halen. Bedankt buurman! Naomi en Talitha hebben het speelkeukentje gemaakt en dat is superleuk geworden. Bedankt dames! En Riemer is druk bezig om buiten ook een speelhoek voor de kinderen te maken in ieder geval met zandbak en wipkip. Alles moet nog ingericht en schoongemaakt worden. Verder zal Sicco nog één keer langskomen om alle binnendeuren te plaatsen. We werken nu in de planning ernaar toe om na de vakantie te openen, voor de vakantie lukt het ons niet meer. Als we willen openen moet het ook allemaal goed zijn. Voorlopige planning om open te gaan: rond 15 augustus, maar hou de website in de gaten!

Laatste loodjes

16 juni 2015

laatste-loodjes-paviljoen01
laatste-loodjes-paviljoen00
laatste-loodjes-paviljoen02
laatste-loodjes-paviljoen03
laatste-loodjes-paviljoen04
previous arrow
next arrow

Er komt steeds meer vorm in het theehuis. De tafels zijn inmiddels klaar. Er zijn al lampen opgehangen. De vriezer voor de ijsjes is gepimpt. De bar staat al binnen. De keuken staat nog in de grondverf. Buitenom moet nog afgeverfd. Het terras is inmiddels aangelegd. We gaan de theetuin opleuken met tuinbeelden die verkocht gaan worden. De tuinbeelden zijn van Germ Hietkamp van de Robyntsjewei en de opbrengst is voor hem. Een erg leuke samenwerking! Germ verkoopt beelden en wij hebben een theetuin die er door de beelden leuk uitziet. Zo gaan de laatste werkzaamheden nog door, maar het duurt niet lang meer voor we echt open kunnen.

Terras

6 juni 2015

terras02
terras03
terras04
terras05
terras01
terras00
previous arrow
next arrow

De laatste loodjes wegen het zwaarst en de afwerking van het theehuis kost nog de nodige tijd. Ook buiten moest nog flink wat gebeuren en daarom zijn Riemer en Reyan druk bezig geweest om het terras aan te leggen, want afgelopen week kwam eindelijk de kraan langs om het zand te verwerken. De dikke hagelbui was voor heel veel mensen vervelend, maar voor ons terras was het juist goed, hierdoor werd het zand mooi hard en glad, waardoor er gemakkelijk betegeld kon worden. Ondertussen ligt het terras er al voor de helft in. We werken nu keihard om alles af te krijgen, ook “achter de schermen”. Zo zijn de onderhandelingen met de gemeente gelukt en mogen we meedraaien in de maatwerkvoorziening: er is een positief besluit gevallen! Ook hebben we al de eerste reserveringen binnen van groepen voor augustus. We doen er echt alles aan om zo snel mogelijk te kunnen starten!

Nog even en we kunnen echt open! Vandaar nu al, tijdens de avondvierdaagse een bord bij de weg voor al het publiek dat gezellig langs onze theetuin komt wandelen.
Nog even en we kunnen echt open! Vandaar nu al, tijdens de avondvierdaagse een bord bij de weg voor al het publiek dat gezellig langs onze theetuin komt wandelen.

Eindelijk vloer betegeld

28 mei 2015

betegeld02
betegeld04
betegeld03
betegeld01
previous arrow
next arrow

En eindelijk ligt de tegelvloer erin. Het laatste afwerken is begonnen. Er moet hier en daar nog een plint gespijkerd en geverfd worden. De radiatoren voor de verwarming zijn opgehangen. Gerard heeft nu ook zijn laatste werkzaamheden uitgevoerd, wat betekent dat alle elektrisch en verwarming en leidingen zijn aangesloten. Riemer heeft inmiddels de keuken geplaatst en alle tafelbladen en de bar gebeitst. We hebben de wastafels voor de wc’s aangeschaft. De poten, die gekocht zijn, moeten nog onder de tafelbladen geschroefd worden. En zo zijn er nog allerlei losse eindjes. Het grootste werk dat nog moet gebeuren is het terras. Het wachten is nu op de kraan, zodat de bult zand, die al bij het theehuis ligt verwerkt kan worden.

Bar / toonbank

16 mei 2015
bar01Het ging van de week niet zoals we het in de planning hadden. Helaas werd de tegelzetter ziek en liggen er nog geen vloertegels. Ook de bult zand bij het theehuis is nog niet verwerkt, de kraan is nog niet geweest. Verder konden we geen goede tafels vinden bij de horeca groothandel/outlet. Ze waren of te duur of we moesten ze in een te grote partij opkopen. Dus afgelopen week was niet zo’n succes. Gelukkig zijn we niet zomaar verslagen en is Riemer niet bij de pakken neer gaan zitten. Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan. En nu de verbouw toch wat vertraging oploopt is hij naar de houthandel gegaan en heeft hout in geslagen voor tafelbladen (jazeker, we gaan nu zelf tafels maken) en voor een mooie bar/toonbank. Na een druk weekend klussen heeft Riemer de tafelbladen èn de toonbank klaar en kan volgende week alles in de beits!

Tegelwerk

8 mei 2015

tegel-pleisterwerk02
tegel-pleisterwerk03
tegel-pleisterwerk01
tegel-pleisterwerk04
tegel-pleisterwerk05
tegel-pleisterwerk06
tegel-pleisterwerk07
tegel-pleisterwerk08
tegel-pleisterwerk09
tegel-pleisterwerk10
previous arrow
next arrow

Op dit moment is de tegelzetter bezig om de wc’s te betegelen en volgende week beginnen ze aan de vloer. Verder wordt er druk geverfd, zowel buitenom als binnen. Er ligt al een bult zand klaar om het terras mee te maken. De planning is dat na de tegelvloer zo snel mogelijk de keuken en de wc’s geplaatst worden. Nog genoeg te doen, dus!

Vlechtwerk en ververij

24 april 2015

vlechtwerk01
vlechtwerk02
vlechtwerk03
vlechtwerk04
previous arrow
next arrow

We zijn druk bezig met de vloer. Als eerste zijn er schuimplaten in gekomen met ijzervlechtwerk er overheen, zodat de betonvloer straks extra stevig wordt. Verder heeft Gerard de radiatoren van de centrale verwarming geïnstalleerd met nog allerlei buizenwerk over de vloer. Op dit moment wordt het beton gestort en foto’s daarover volgen nog. Verder zijn we al bezig met het verfwerk buitenom. Als eerst de kozijnen, met het mooie weer lukt het verven prima! En gisteren waren we nog op de tv bij Omrop Fryslân i.v.m. Lokaal Loket Eastermar. Voor wie de uitzending gemist heeft, hier het linkje: http://www.omropfryslan.nl/programma/bynt.

Zichtbare en onzichtbare klussen

14 april 2015
hulp-straten
Nog steeds wordt er hard gewerkt, alhoewel niet altijd zichtbaar. Zo zijn eindelijk de rioolbuizen aangelegd en worden de sleuven weer dichtgemaakt. En Siemen is druk aan het straten om alles weer netjes te krijgen. Riemer is nog met het laatste leidingenwerk aan de gang en dan zijn de meeste “onzichtbare” klussen gedaan en wordt het tijd dat de vloer gestort kan worden, tegels geplaatst kunnen worden en het verfwerk kan beginnen. Ondertussen wordt op andere gebieden ook hard gewerkt: zo zijn bijna alle caféstoelen gepimpt en klaar, wordt er al wat “interieur” aangeschaft als glazen en kop en schotels. En is het menukaartsysteem ontwikkeld. Dat komt nu in de uitvoeringsfase.  Verder zijn er nu contacten met de gemeente over eventueel te plaatsen mensen. Vooreerst begint het met allerlei formulieren invullen. Taken genoeg nog, maar we komen steeds verder!

Hulp

3 april 2015

hulp-afbouwen
hulp-bij-de-welp05
hulp-bij-de-welp01
hulp-bij-de-welp02
hulp-bij-de-welp03
hulp-bij-de-welp04
previous arrow
next arrow

Afgelopen week is er weer veel gedaan. Zo is er nieuwe hulp bijgekomen in de persoon van Lieuwe Zeilstra. En Siemen Atsma is afgelopen dinsdag weer hard aan het werk geweest: allemaal gaatjes stoppen. Ook dat moet gebeuren. Verder is pleegzoon Jorn ook al in de weer en maakt hij zich nuttig met allerlei hand- en spandiensten. Riemer zelf is druk bezig geweest met de aan te leggen riolering. Nadat hij een mooie sleuf gegraven had kregen we wind en regen, zodat het net leek alsof we er een nieuwe sloot bij hadden gekregen. Het water is inmiddels weggepompt en de buis ligt klaar om geplaatst te worden. Verder zijn we intussen voorzichtig begonnen met de inrichting: caféstoelen worden opgeknapt, er wordt gezocht naar terrasmeubilair, tegels voor het sanitair worden uitgezocht en besteld en er wordt al druk nagedacht over een menukaartsysteem. Binnenkort komt hier meer nieuws over.

Omrop Fryslân

24 maart 2015

omrop-fryslan05
omrop-fryslan02
omrop-fryslan
omrop-fryslan01
omrop-fryslan04
omrop-fryslan03
previous arrow
next arrow

Vandaag een bijzondere gebeurtenis bij theetuin “De Welp”. Er was bezoek van omrop Fryslân. Omdat wij participeren in Lokaal Loket Eastermar kwam er speciaal vanuit Leeuwarden een cameraploeg om bij ons te filmen. Het interview werd gedaan door Miranda Werkman. Vanuit Lokaal Loket Eastermar komen er vrijwilligers bij ons om ons te helpen met het opzetten van onze theetuin. Aan de andere kant kunnen wij, als wij eenmaal “in bedrijf” zijn ook weer vrijwilligers inzetten voor Lokaal Loket Eastermar. Zo snijdt het mes aan twee kanten! Omrop Fryslân vond dit een bijzonder verhaal en heeft een portret gemaakt. Dit zal worden uitgezonden in het programma Bynt dat dagelijks te zien is bij omrop Fryslân. Ons item komt ongeveer rond 20 april op de televisie. Zodra we de preciese uitzenddatum weten melden we dat meteen op onze website.

Toevallig was het vandaag bij ons ook nog eens allemaal drukte. Gerard van Dijk van van Dijk installaties was bij ons om de leidingen aan te leggen. Siemen Atsma was er om de sleuven weer dicht te gooien, nadat alle kabels en leidingen in de grond gelegd waren.

En tijdens deze hectiek kwam Joke Giethoorn van het sociale wijkteam Tytsjerksteradiel langs om te inventariseren wat wij nodig hebben wat betreft mensen die in aanmerking komen voor dagbesteding en hoe het straks in de toekomst zal komen. Dus ook de goede contacten met de gemeente zijn gelegd.

Graafwerkzaamheden

17 maart 2015

graafwerkzaamheden04
graafwerkzaamheden05
graafwerkzaamheden02
graafwerkzaamheden03
previous arrow
next arrow

Het is prachtig weer met de juiste temperaturen voor de graafwerkzaamheden die nu aan de beurt zijn. Er wordt een geul gegraven waar de buizen voor gas en elektrisch door moeten om alles aan te sluiten. Gelukkig hebben we vanaf nu elke dinsdag hulp en versterking. Siemen Atsma komt ons voortaan helpen en vandaag was hij er voor het eerst!

Gips en installaties

6 maart 2015

gips-en-installaties05
gips-en-installaties01
gips-en-installaties02
gips-en-installaties03
gips-en-installaties04
previous arrow
next arrow

Ondertussen zit het gips tegen de muren. En is er veel installatiewerk verricht door Gerard van Dijk (Van Dijk Installaties Eastermar). Overal lopen nu buizen en draden om elektrisch en water door te laten stromen. Weer een fase verder!

Vervolg binnenwerk

24 februari 2015

vervolg-binnenwerk06
vervolg-binnenwerk01
vervolg-binnenwerk02
vervolg-binnenwerk03
vervolg-binnenwerk04
vervolg-binnenwerk05
previous arrow
next arrow

Afgelopen week is Riemer weer druk bezig geweest en afgelopen zaterdag heeft Arjan weer geholpen. De hele binnenkant is nu geïsoleerd en de wandjes zijn niet langer meer open, maar dicht gemaakt. Het elektrisch ligt inmiddels waar het liggen moet. Nu moet er nog gips tegen de muren en er moet nog een vloer gelegd worden. Er gebeurt dus al heel veel, maar er moet nog een heleboel gebeuren.

Het binnenwerk

16 februari 2015

het-binnenwerk05
het-binnenwerk06
het-binnenwerk00
het-binnenwerk01
het-binnenwerk02
het-binnenwerk03
het-binnenwerk04
previous arrow
next arrow

Riemer is druk bezig met het binnenwerk van het theehuis. Er zijn wandjes en kozijnen geplaatst en Riemer is vooral druk bezig elektriciteit aan te leggen. Dat betekent honderden meters draad door buisjes trekken, maar het werk vordert al. Toch blijft de afwerking aan de binnenkant van het theehuis een grote klus, waarbij je heel veel werk doet, maar er eerst nog weinig van ziet. Tot nu toe liggen de werkzaamheden wel mooi op schema en aankomende zaterdag komen de hulptroepen weer!

De voorgevel

9 februari 2015
voorgevel01
Afgelopen zaterdag is er weer hard gewerkt. Dit keer aan de voorgevel. Daar zijn de rabatdelen op aangebracht. En ook nu had Riemer weer hulp, dit keer van neef Arjan, die het project ook een warm hart toedraagt. De komende twee weken gaat Riemer zelf hard aan het werk, speciaal voor de voortgang van het project heeft hij twee weken vrij genomen. Zo langzamerhand komt er steeds meer vorm in het theehuis en liggen we nog steeds op schema.

De dakpannen erop

31 januari 2015

dakpannen-erop05
dakpannen-erop01
dakpannen-erop02
dakpannen-erop06
dakpannen-erop03
dakpannen-erop04
previous arrow
next arrow

Vandaag worden alle dakpannen op het dak gelegd. Ook nu zijn er weer een hele ploeg dakhazen: Riemer, Mark, Jelle, Reyan, David, Talitha en Marije. Gelukkig kunnen ze met mooi weer, het zonnetje schijnt, het dak op en in één ochtend is de ene helft van het dak al bedekt met dakpannen. Vanmiddag wordt de andere helft gelegd. Ondertussen is van de week de glaszetter ook langs geweest en heeft ramen in het pand geplaatst. Dat betekent dat wanneer de laatste dakpan erop ligt het theehuis water- en sneeuwdicht is. Een mijlpaal!

Het dat erop!

25 januari 2015

het-dak-erop03
het-dak-erop04
het-dak-erop05
het-dak-erop06
het-dak-erop01
het-dak-erop02
previous arrow
next arrow

Gisteren is met man en macht het dak op het theehuis gemaakt. Met dank aan Sicco, Arend, Mark, Jelle en Reyan. Samen met Riemer hebben ze in de kou, maar wel met mooi weer, stug doorgewerkt. Net zo lang tot het hele dak erop lag. Ook zijn ze nog bezig geweest met de panlatten, zodat volgende week de dakpannen erop kunnen.

Opbouw theehuis

19 januari 2015

opbouw01
opbouw02
opbouw03
previous arrow
next arrow

Eindelijk kan er weer opgebouwd worden! Tijdens de storm van de laatste tijd heeft de bouw eventjes stil gelegen, maar nu worden in rap tempo de zaken weer opgepakt. Er wordt druk aan de constructie gewerkt en er wordt naar toe gewerkt dat a.s. zaterdag het dak geplaatst kan worden.

Sloop paardenhok

6 januari 2015

sloop-paardenhok
sloop-paardenhok04
sloop-paardenhok01
sloop-paardenhok02
sloop-paardenhok03
previous arrow
next arrow

Na de kerstvakantiestop gaan de werkzaamheden nu weer door! Voordat het mooi kan worden moet er toch eerst gesloopt worden, maar we zijn wel weer een stapje verder.

Asbest verwijderd

15 december 2014

asbest-verwijderd04
asbest-verwijderd06
asbest-verwijderd01
asbest-verwijderd02
asbest-verwijderd03
asbest-verwijderd05
previous arrow
next arrow

Vandaag is het asbest weggehaald. De mannen in de witte pakken hebben alles netjes en professioneel opgeruimd. Het zag er zeer bijzonder uit. Het asbest was eigenlijk al heel snel van het dak gehaald. Daarna heeft het nog een hele tijd geduurd voor alles echt “schoon” was. De mannen zijn nog een hele tijd bezig geweest met poetsen en stofzuigen om echt alle asbestdeeltjes te verwijderen. Maar het is allemaal gelukt. Vanaf nu kunnen de eerste opbouwwerkzaamheden beginnen! En in januari komt bouwbedrijf Sicco Postma voor nog verdere opbouwwerkzaamheden.

De dakpannen voor het nieuwe dak staan al klaar, binnenkort wordt het asbest van het (nu nog) hok verwijderd
De dakpannen voor het nieuwe dak staan al klaar, binnenkort wordt het asbest van het (nu nog) hok verwijderd
Zo ziet de binnenkant van het theehuis eruit, helemaal leeg voor de verbouwing
Zo ziet de binnenkant van het theehuis eruit, helemaal leeg voor de verbouwing

Asbest

8. dec, 2014
De eerste stappen naar de verbouwing worden momenteel gedaan. Ons voormalige paardenhok is nu helemaal leeg (op enkele inbrekende kippen na) en klaar voor de verbouwing. Volgende week komen de “asbestmannen” om het asbest van het dak te halen. Dat zal gedaan worden met veel vertoon: ze komen in witte pakken en er komt ook een douche op het erf. Hiervoor moesten we wel voorbereidende werkzaamheden doen: alle struiken en bomen in een straal van 5 meter om het hok heen moeten worden weggehaald. Een gedeelte is al gedaan door enkele van onze buurmannen. Fijn dat je zo op je buren kunt rekenen! Ondertussen hebben de buurmannen ook meegeholpen een partij dakpannen op te halen, waarbij ze zelfs hartverzakkende capriolen moesten uithalen om deze pannen van een oud dak af te halen. Maar samen met Riemer hebben ze het gered en wij zijn de mannen erg dankbaar!

Hulp

27. nov, 2014
Wij zijn ontzettend blij te merken dat veel mensen met ons meeleven en ons een hart onder de riem steken. Zo krijgen we letterlijk hulp van alle kanten en daar zijn we heel blij mee. Afgelopen week hebben we allerlei positieve gesprekken gehad en zo komen we steeds stapje voor stapje dichter bij ons doel!

Toekomst

14. nov, 2014
We hebben nog meer toekomstplannen! Te zijner tijd willen we ook een kleine camping beginnen naast de Theetuin. Als de Theetuin vorm heeft gekregen gaan we met het opzetten van de camping bezig. Ook dit is al langzamerhand in ontwikkeling.

Ontwikkelingen theetuin “de Welp”

10. nov, 2014
Op de website komen alle nieuwe ontwikkelingen rondom theetuin “de Welp” te staan. Te zijner tijd zal bekend worden gemaakt hoe het theehuis eruit komt te zien en de theetuin. Wanneer bekend is wanneer de theetuin wordt geopend zal dat ook gemeld worden op deze website. Kortom we houden u op de hoogte!