Evenementen

Agenda evenementen 2022 in Eastermar en omgeving

 –    Eén van de eerste evenementen: Museumweekend – Harkema

malle molenOp zaterdag 9 en zondag 10 april is het op De Spitkeet Museumweekend. Dat betekent dat bezoekers  tegen gereduceerde toegangsprijs het museum kunnen bezoeken. In alle huisjes zijn dan vrijwilligers aanwezig die uitleg geven over De Spitkeet, maar ook graag vertellen over de geschiedenis van deze streek. Het is één van de eerste evenementen van dit seizoen.

Bezoekersinformatie evenement
Themapark Openluchtmuseum “de Spitkeet”
De Dunen 3
9281 KT Harkema
Tel.: 0512-352004

 – Simmerdeis – Drachten

Donderdag 23 juni, Vrijdag 24 juni, Zaterdag 25 juni, Zondag 26 juni

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Simmerdeis wil een duurzaam festival zijn, en duurzaamheid is niet alleen bewust omgaan met stroomgebruik en waterverbruik of het scheiden van (zo min mogelijk) afval. Duurzaamheid is ook nadenken over hoe we met elkaar omgaan, een duurzame samenleving, stad versus platteland, groei en krimp. Iedere editie kent een rode draad die je terugziet in de programmering en tegenkomt op het festival.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

De voorgaande jaren heeft het publiek al kunnen genieten van onder meer Kensington, Kraantje Pappie, Elske DeWall, Rigby, Chef’Special, Mister and Mississippi, Laura Jansen, De Staat, Audio Adam, Lucas Hamming, en Kuenta I Tambu op het hoofdpodium in het Slingepark. Tijdens de editie van 2018 waren er ruim 30.000 bezoekers!

Bezoekersinformatie evenement

Simmerdeis
Diverse locaties
Drachten
Tel.: 0512-335050

www.simmerdeis.nl

Laatste zaterdag in  juni – Eastermarder Merke.

'feemerk' op de laatste zaterdag van juniAl meer dan 25 jaar wordt er in het laatste weekend van juni een dorpsfeest in Eastermar georganiseerd. Op de laatste dag van het dorpsfeest, de laatste zaterdag in juni, is er de traditionele veemarkt, de Eastermarder Merk, met vooral veel paarden en pony’s. Daarnaast is er ook een markt voor konijnen, kippen en ander kleinvee. Bovendien is er tegelijkertijd een gezellige braderie.

De plaatselijke horeca zorgt met terrasvoorzieningen aan weerszijden van de paardenmarkt voor een geweldige sfeer. Door de combinatie van paardenmarkt, braderie en gezellig uitgaan is een bezoekje aan de Eastermarder Merk zeker de moeite waard. De markt- en feestcommissie nodigen u van harte uit.

Bezoekersinformatie evenement

www.eastermar.nl

 –  Paardendagen Driezum/Wâlterswâld

Op 28, 29 en 30 juli 2022 worden de Paardendagen te Driezum-Wâlterswâld gehouden.

Deze Paardendagen, georganiseerd door de Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld, zijn inmiddels uitgegroeid tot het grootste en meest gezellige paardenevenement van Fryslân.
Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers en geniet volop belangstelling vanuit heel Nederland en inmiddels ook vanuit Duitsland en België..

Bezoekersinformatie evenement

Foarwei 31A, 9113 PA Walterswald
www.paardendagen.nl

 – Profronde wielrenners – Surhuisterveen

De 40e Profronde van Surhuisterveen wordt verreden op dinsdag 26 juli 2020. Eén van de sportiefste evenementen in de omgeving.

Ook dit jaar weer GRATIS entree, met dank aan onze sponsors! Een deelnemerslijst wordt GRATIS uitgedeeld inclusief een mooie poster.

>> Download de deelnemerslijst (PDF, 6,4 MB).

Vanaf ca. 18.45 uur is er een livestream van PodiumTV beschikbaar, mogelijk gemaakt door NDC mediagroep.

09.30 uur    Reclamekaravaan door de regio
13.00 uur    Start braderie en rommelmarkt

13.30 uur    Criterium voor Vrouwen
15.30 uur    Criterium voor elite en beloften

18:00 uur    Reclamekaravaan op het parcours met Bicycle Showband Cresendo
18.30 uur    Voorstelling profrenners en huldiging Tourvedetten

19.00 uur    Start 40e Profronde van Surhuisterveen
21.15 uur    Huldigingen en uitreiking van de Gouden Fiets van de Kooyenga Groep Dokkum

 – Start Skûtsjesilen Grou

SkûtsjesilenHet SKS kampioenschap 2022 zal worden gehouden van zaterdag 30 juli t/m vrijdag 12 augustus. De SKS volgt het advies van Bouwend Nederland, de vereniging voor bouw- en infrabedrijven, voor wat betreft de datum van de bouwvak. Volgens traditie is het SKS skûtsjesilen in de eerste twee weken van de noordelijke bouwvak. Dit is één van de bekendste evenementen van Friesland.

  – Imaginarium Festival – Park Vijversburg, Tytsjerk.

Dit jaar tijdens het Hemelvaartweekend 26,27 en 28 mei 2022

Beleef één van de  leukste fantasierijkste evenementen van Friesland tussen de oude eiken van Park Vijversburg! Bij Imaginarium Festival vind je een park vol muziek, entertainment en koopwaar. Maak zelf deel uit van het Imaginarium. Doe mee aan een workshop boogschieten, dans op de muziek, eet een overheerlijk hotdog of kom verkleed en geniet nog intenser. Je vindt op het festival elfjes en trollen, maar ook draken en steampunk. Als het maar creatief en fantasievol is!

Bezoekersinformatie
Park Vijversburg
Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk
Tel.: 0648372137

Laatste zaterdag in augustus  – Easterbarren – Eastermar

straatfestival EasterbarrenHet straatfestival Easterbarren is sinds 2000 een vaste traditie op de laatste zaterdag van augustus. Het festival werd toen voor de eerste keer georganiseerd vanwege een lustrum van de plaatselijke ondernemersvereniging (OVE). Vanwege het grote succes heeft men besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Het festival is gratis toegankelijk en het centrum van Eastermar is één groot podium voor een keur aan artiesten. Ook voor kinderen is het een leuk festival om te bezoeken en te beleven. In totaal zijn er meer dan 13 podia waar tegelijkertijd een voorstelling/concert plaats vindt.

 – Gondelvaart op wielen, Drogeham.

gondelvaart op wielen DrogehamZaterdag 24 september 2022, het begint ’s avonds om 20.30 uur.

Deze gondelvaart heet Gondelvaart op wielen Drogeham.

D

Drogeham is een Dahlia corso wat zich in de avonduren afspeelt.
dus het geheel wordt feeëriek verlicht.
Samen met de deelnemende showbands wordt het een sprookjesachtig geheel.

  • Entree:
    • ja, 5 euro, maar kinderen t/m 12 jaar gratis entree
  • Optochtcommissie: